El passat 4 de febrer vaig fer una xerrada sobre dieta equilibrada amb Thermomix a la delegació de Vorwerk de Sabadell. La sala estava plena: unes 50 persones. Sabent que la gent va sortir contenta i sent conscient que la sala no va tenir cabuda per a tothom que va voler assistir, he decidit fer un breu resum de la xerrada.
Actualment, estem exposats a moltíssima publicitat envers l’alimentació. Són molts els «inputs» que rebem sobre aquest tema a través de la premsa, internet, anuncis publicitaris… i ens és difícil discernir entre allò que és un bé per a nosaltres o no ho és. O simplement saber què hi ha de veritat i de mentida en tot allò que ens diuen.
L’objectiu de la xerrada va ser definir què entenem per dieta o alimentació equilibrada, per seguidament explicar nocions bàsiques de nutrició aptes per aplicar-les al nostre dia a dia. La missió va sempre en la mateixa línia: obtenir un benestar i una bona salut a través de la nostra alimentació.
Vaig explicar els quatre grups amb els quals es poden classificar els aliments. Vaig utilitzar eines didàctiques com la piràmide alimentària, la roda dels aliments i myplate amb l’objectiu d’entendre millor quins aliments són preferibles a consumir i com repartir-los al llarg del dia.
Vaig ensenyar com confeccionar un menú diari per racions, amb la finalitat que el nostre organisme rebi els nutrients adequats i suficients per al seu bon funcionament. Amb l’ajuda de la Thermomix, l’equip de cuina liderat per la Lis Romaguera va preparar diversos plats saludables i possibles a incloure al llarg del nostre menú diari: des d’un suc de fruita amb avena, a unes llenties amb arròs o un gustós pa de pessic amb carbassó.
La durada de la classe va ser de gairebé dues hores, combinant xerrada i cuina. Al final, els oients van poder provar els plats que van voler.
M’agradaria poder repetir aquesta xerrada. De fet n’estic planificant dues més de temàtiques diverses: Com hem d’alimentar als més petits? i Dieta equilibrada en l’àmbit esportiu.
Si estàs interessat i t’agradaria assistir a alguna xerrada, posa’t en contacte amb mi a través de la carpeta “contacta”. Si m’és possible, i resten places, intentaré avisar-te per tal que puguis venir a la conferència.